2011. július 2., szombat

Editor beszerzése, telepítése

Hivatalosan a következőt keressük: Portal 2 Authoring Tool
Innentől két út van. Vagyis inkább két és fél. A telepítésről annyit, hogy a játék mappájába kell telepíteni, vagy másolni. Tehát, ha felraktuk – bárhova máshova – , nem kell megijedni, csak másoljuk a mappákat a Portal 2\ mappába és amit kér, írjuk felül.
Steam-ről
Ha Steamen vetted a játékot – vagy beregisztráltad – akkor nagyon jó helyzetben vagy, csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a Steam-et.
View menü → Tools → Source SDK → Download and Install
Ezzel nagyjából végeztél is, megvan minden, amire szükséged lesz. Eddig ez a Source SDK nem volt fent, így akinek nincs meg a játék, de van Steam fiókja, eredetileg ezt nem éri el. De számukra is van remény, ugyanis az Alien Swarm SDK is tartalmazza a Hammer-t, és az egy ingyenes Valve játék. Ezt a módszert nem próbáltam ki, de működnie kell.
NonSteam verzió
Ilyen verzió nem létezik, de egy kis ügyeskedéssel könnyen megoldhatjuk, hogy Steam telepítése nélkül is tudjunk pályákat készíteni. Első lépésként szerezzük be a szoftverünket, innen. Nem kell megijedni, orosz az oldal, de a programmal semmi gond. Ha feltelepítettük, szükségünk lesz egy Steam.dll fájlra. Ezt elkérhetjük bármelyik ismerősünktől is, a lényeg, hogy a bin\ mappába másoljuk be.
Az asztali parancsikonnal is gondjaink lehetnek, ha nem oda telepítettük a játékot, ahova eredetileg javasolták. Semmi gond, csak menjünk a játék mappájába majd a bin\ mappába és az SDKLauncher.exe-ből küldjünk egy parancsikont az asztalra, az előzőt meg egyszerűen töröljük. (De persze az asztali ikon elérési útjának módosításával ugyan ezt érhetjük el)

És ezzel be is fejeztük a telepítést, indításhoz nyissuk meg az asztali ikonunkat és indítsuk el a Hammer World Editor-t. Ne ijedjünk meg, az editornak kell vagy öt perc hogy elinduljon, és hát elég bugos is, javaslom hogy mentsetek sokat.
A következő cikkben a program alapvető konfigurálásáról lesz szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése